maanantai 2. toukokuuta 2011

TO 28.4.2011 MERELLÄ PANAMA-GALAPAGOS

Päivitysaika: 17.00 (GMT 23.00). Sijainti: 1 astetta 09,6'N, 86 astetta 27,0'W. Ilma aurinkoinen, tuuli S 5-7m/s. Matkaa jäljellä Galapagokselle 258Nm (478km).

Eilen illalla yhtä matkaa auringonlaskun kanssa loppui tuuli. Ajauduimme virran mukana 7,5 mailia väärään suuntaan reitiltä. Purjeiden lepsuttaessa ja lonksuessa pelkän mainingin tahdissa teimme takapakkia. Kipparin kärsivällisyys loppui klo 01.50, jolloin hän käynnisti koneen ja ajoimme moottorilla reilut kaksi tuntia, kunnes saavutimme oikean kurssin. Klo 07.40 yritettiin taas purjeilla, mutta ailahteleva tuuli pakotti moottoripurjehdukseen melkein parin tunnin ajan. Vasta vähän ennen klo 10 mukava 5-7m/s tuuli alkoi olla vallitseva ja sillä olemme edenneet purjehtien tähän asti. Toivomme tietysti, että tuuli kestää. Yleisesti sanotaan, että Panama-Galapagos –väli on tuuliltaan vaikea, eilinen ilta ja viime yö näyttivät sen todeksi jälleen kerran.

Sekä eilen illalla pimeässä että tänään ihan päivänvalossa näimme kalastusaluksen. Kalat ovat pomppineet tänään innokkaasti pystysuoria pomppuja. Seiliä seurasi ihmeellisen näköinen noin 3-metrinen, ruskea kala, jolla oli aivan sähkönsiniset evät ja pystypyrstö. Ristimme sen 'haiksi' vanhan sanonnan mukaan: 'Seuraa kuin hai laivaa.' Ehkä tarkempi lajimääritys onnistuu perillä Galapagoksella. Mistään Seilin kirjallisuudesta emme ole löytäneet sille nimeä. Ihan äsken uiskenteli kilpikonna pää pystyssä meitä vastaan. Harvinaisten lajien Galapagos alkaa selvästi olla lähellä.

Soitimme onnittelusoiton satelliittipuhelimella eräälle 50v-täyttäneelle sukulaiselle. Olipas mukava kuulla hänen ja hänen perheensä kuulumisia todella pitkästä aikaa.

Kaalikeitto purkkilihalla höystettynä sekä hedelmäsalaattia kermavaahdolla kruunattuna olivat päivän pääateria.

Ei kommentteja: