maanantai 2. toukokuuta 2011

KE 27.4.2011 MERELLÄ PANAMA-GALAPAGOS

Päivitysaika: 17.00 (GMT 23.00). Sijainti: 1 astetta 34,6'N, 85 astetta 40,1'W. Ilma aurinkoinen, tuuli S 6-8m/s. Matkaa jäljellä Galapagokselle 311Nm (576km).

Eilen Seilin keulakaiteelle istahtanut sininokkainen, sorsan näköinen, mutta isompi lintu kyyhötti koko yön samassa paikassa. Kipparin mukaan pari lokkia kävi tämän tästä sitä kiusaamassa. Vasta aamun valjetessa lintu lennähti pois.

Illat ja yöt ovat olleet tähtikirkkaita ja kuu nousee aina vaan myöhemmin. Kaukaisuudessa on näkynyt salamia monena yönä. Onneksi eivät ole osuneet kohdalle. Illan pimetessä tuuli hävisi ja moottoroimme koko yön, aamun sarastaessa mukava tuuli virisi ja pääsimme purjehtimaan hyvässä etelätuulessa koko päivän. Matkanopeuteen vaikuttaa hidastavasti 0,5-1 solmun vastavirta. Yöllä oli sen verran viileää, että Ari joutui etsimään hupparin lisäksi vielä fleecen päälle.

Tyynen meren veden väri on kauniin tummansinistä, sitä on reilusti yli 3 kilometriä allamme. Pari delfiiniä kävi meitä moikkaamassa myös tänään. Näkyvää laivaliikennettä ei ole ollut havaittavissa. AIS:ssa näkyi yksi rahtilaiva, se meni poikittain meidän takaa yli 12 mailin etäisyydellä. Silmin sitä ei päivänvalossa erottanut.

Anne sai päätökseen Auli Irjalan Meren selkä taittuu –kirjan, jossa kerrottiin useista tutuista paikoista ja ihmisistä. Nyt on vuorossa erinäiset Galapagos-oppaat. Päiväntasaajakin lähenee, siihen liittyy monia merenkulkijoiden rituaaleja. Seilissäkin varmasti noteerataan harvinainen tapaus.

Ruuaksi söimme tietenkin tonnikalaa; fileenä uunissa paistettuna uuniperunoiden ja porkkananyyttien kera, ruokajuomaksi nautimme kylmää, laadukasta valkoviiniä.

Ei kommentteja: