maanantai 2. toukokuuta 2011

LA 23.4.2011 MERELLÄ PANAMA-GALAPAGOS

Päivitysaika: 17.00 (GMT 23.00). Sijainti: 5 astetta 08,7'N, 80 astetta 27,5'W. Ilma aurinkoinen, tuuli NE 5m/s. Matkaa jäljellä Galapagokselle 702Nm (1300km).

Purjeiden virsari purettiin eilen ennen pimeän tuloa, jatkettiin puomilla olevalla genualla. Kevyttä tuulta on riittänyt koko ajan niin, että matkavauhtimme on ollut 3-5 solmua. Öisin tuuli on ollut hieman reippaampaa, jonka ansiosta keskivauhtia on saatu hieman petrattua. Moottoria on lähinnä käytetty vain akkujen latausta varten, mutta luonnollisesti vaihde on ollut päällä latauksen ajan. Eilen illalla pimeässä delfiiniparvi seurasi meitä tunteja, puhalluksia ja naksuttavia ääniä kuului pimeästä. Ilmeisesti delfiinit ovat hyväksyneet Seilin yhdeksi parven jäseneksi. Yön aikana näkyi joitain rahtilaivoja. Vähän ennen puolta yötä nousi tulipunaisena loistava kuu horisontista. Se valaisi mukavasti loppuyötä. Yöt ovat olleet tähtikirkkaita.

Aamulla olimme molemmat vähän pirteämpiä, kun sitä edellisen yön unen laatu oli jäänyt äärimmäisen heikoksi. Lankalauantaina on ollut aurinkoista ja helteistä. Laitoimme eilen biminikatoksen suoranaista auringonpaistetta estämään. Katoksen alla käy viilentävä ilmavirta. Yllämme kävi kurvaamassa USA:n merivartioston tutkavalvontakone. Ensimmäiset lentokalat on havaittu. Onkeen ei ole käynyt minkäänlaista saalista. Rahtilaivat käyvät aina vaan harvemmiksi näköhavainnoiksi.

Sellaista se on tekniikka. Maissa ts. marinassa Iridium-satelliittipuhelimen kautta tehdyt blogipäivitykset onnistuivat leikkisän helposti. Olemme yrittäneet blogipäivityksiä täältä mereltä joka päivä, mutta jossain nyt tökkii. Jouduttiin ihan ottamaan yhteyttä kotimaan it-guruun saadaksemme neuvoa.

Tänään söimme possunlihakastiketta, keitettyjä perunoita, höyrytettyä parsakaalia ja jälkiruuaksi tuorehedelmäsalaattia + kermavaahtoa.

Ei kommentteja: