maanantai 2. toukokuuta 2011

MA 25.4.2011 MERELLÄ PANAMA-GALAPAGOS

Päivitysaika: 17.00 (GMT 23.00). Sijainti: 3 astetta 01,8'N, 82 astetta 38,5'W. Ilma aurinkoinen, tuuli S/SW 1-3m/s. Matkaa jäljellä Galapagokselle 513Nm (950km).

Edellisen päivän ikävä ruoriongelma harmitti vielä yölläkin ja uni jäi molemmilta hyvin hataraksi. Ari on tietenkin miettinyt ruoriasiaa, syytä moiseen ongelmaan ja sen korjaamista Galapagoksella. Ajattelimme hitsauttaa ylimenoesteet vaakatasorattaan molempiin päihin. Jos autopilottiin sattuisi tulemaan jotain vikaa, on ruori rattaineen ihan kunnossa ja nostettavissa paikalleen ja ohjaus voi tapahtua sen jälkeen normaalisti käsin. Emme kuitenkaan halunneet nostaa raskasta ruorikoneistoa paikalleen purkaaksemme sen uudelleen Galapagoksella. Jos nyt tilanne kuitenkin jostain syystä vaatii, niin täytyyhän sen kanssa jälleen urakoida. Täällä sanan mukaisesti tyynellä merellä on aikaa miettiä, kun purjeet lepsuttavat toimettomina. Ainoan häiriön tuottaa autopilotti, joka alkaa piipittää, kun se ei tyvenessä pysty pitämään annettua kurssia. Aina välillä olemme käynnistäneet moottorin siinä toivossa, että edes jonkinlaista tuulenvirettä löytyisi.

Anne on pessyt avotilan vapaana olevaa tiikkipenkkiä (toisella istuu ruori koneistoineen) kolmen vaiheen ohjelmalla ja lopputulos näyttää oikein hyvältä. Tähän saumaan tuli päivällä kunnon trooppinen sadekuuro, joten tiikit saivat vielä makeavesihuuhtelun. Toivoimme sadekuuron tuovan tuulta, mutta kattia kanssa, sama tyyni meno jatkui.

Tämän päivän lounas nuudeliwokki onnistui paremmin kuin eilinen lounas eikä pannun pohjalle jäänyt muruakaan.

Myöhemmin iltapäivällä käynnistimme taas moottorin ja lähdimme etsimään tuulta. Polttoaineen rajallisuus pakottaa meidät jossain vaiheessa seisahtumaan vaikka tyyneen, vaikka autopilotti alkaakin valittaa.

Ei kommentteja: