maanantai 2. toukokuuta 2011

Pe 22.4.2011 MERELLÄ PANAMA-GALAPAGOS

Päivitysaika: 17.00 (GMT 23.00). Sijainti: 6 astetta 33,1'N, 79 astetta 53,8'W. Ilma aurinkoinen, tuuli NE 2-4m/s. Matkaa jäljellä Galapagokselle 793Nm (1469km).

Delfiiniparvi tuli eilen toivottamaan meidät tervetulleiksi Tyynelle valtamerelle. Isosta koostaan huolimatta ne pitivät samanlaista vikinää kuin pienemmätkin lajitoverinsa. Tosin delfiinien äänekkäät puhallukset hengitysaukoista saivat Annen ihan säikähtämään.

Torstai-illan hämärtyessä tuuli alkoi antaa merkkejä ja avasimme genuan avittamaan menoa. Yön aikana mukava sivutuuli kuljetti meitä 11m/s voimakkuudella, matka taittui varsin joutuisasti. Aallokko nousi vastaavasti. Seilin kippari havaitsi yöllä yhden aluksen ilman AIS-tunnuksisa, ilmeisesti rannikkovartiosto oli kiinnostunut meistä. Mitään yhteyttä sieltä ei kuitenkaan Seiliin otettu. Yö viileni siinä määrin, että Arin oli haettava pitkähihaista päälle, oikeastaan pitkälahkeisetkin olisivat olleet paikallaan, sillä kippari sai kurkkunsa lievästi kipeäksi.

Tuuli vaimeni aamun sarastaessa ja aamupäivästä lähtien meitä on vaivannut oikukas ja heikko takatuuli, aallokko saa Seilin keikkumaan aina välillä suhteellisen ikävästi. Vielä on kuitenkin pystytty mainiosti syömään liukuesteliinalla olevilta lautasilta. Etenemisvauhtimme on koko päivän ollut 2-3 solmua, hetkellisesti on rikottu 4 solmua. Pitkäperjantaita on sävyttänyt säätäminen – kaikkia purjeita ja purjeyhdistelmiä on kokeiltu, mikään ei tunnu ihanteelliselta. Purjesouvi saa hien lentämään, aurinkoa ja hellettä riittää, pieni tuulenvire helpottaa oloa aina silloin tällöin. Tämän jutun kirjoitushetkellä purjeiden virsarina tuntui sopivimmalta. Omalla vahtivuorollaan Anne näki ison kilpikonnan uiskentelevan vastaan.

Kotitarvekalastus on aloitettu, vaikka meiltä tällä hetkellä puuttuu valtameren kalastukseen tarvittava vauhti. Ehkä sen takia vielä ei ole tärpännyt.

Ei kommentteja: