tiistai 7. kesäkuuta 2011

MERELLÄ 4.-6.6.2011 GALAPAGOS-MARQUESAS, RANSKAN POLYNESIA

Päivitysaika: 17.00 (GMT 24.00). Sijainti: 2 astetta 44,4S, 97 astetta 9,6'W. Ilma puolipilvinen, tuuli SE 2-3m/s. Matkaa jäljellä Marquesasille 2518Nm (4663km).

Jippii! Blogipäivitys mereltä satelliittipuhelimen kautta onnistui. Kovin hennot tuulet ovat olleet vallitsevia ja meno on ollut erilaista säätämistä purjeiden suhteen. Sunnuntai oli ehdottomasti tähän asti hienoin ja nautittavin purjehduspäivä. Matkakin eteni paremmin kuin muina päivinä. Koko päivän vallitsi S8m/s tuuli, kunnes auringon laskiessa leppyi ja palattiin 2-3m/s. Maanantaina alkanut hento, ailahteleva myötätuuli jatkuu ja asettaa omat vaatimuksensa purjesäädöille ja 5 solmun vauhti on aika utopistinen ajatus.

Sunnuntaina vauhdin parantuessa pyydykseen tarttui kivan kokoinen mahi-mahi, josta valmistettiin erinomaiset, voissa paistetut fileet. Hommasimme Espanjasta puolitoista vuotta sitten kumisen, kahvamallisen saavin. Olemme huomanneet, että se on ihan välttämätön ruokakalan perkaamiseen. Kala (no…riippuu tietenkin koosta) mahtuu hyvin siihen, jolloin perkauksen voi suorittaa venettä likaamatta. Hyvin siistiä hommaa. Muuten Seili olisi kuin teurastuksen jäljiltä ja sen peseminen on isompi homma kuin kalan perkaus.

Parina yönä SeaMe teki havaintoja piippaamalla. Ehkä liikkeellä oli taas niitä haineväkalastajia. Mitä pitemmälle ollaan tultu, sitä vähemmän kaikenlaisia havaintoja on. Ainoastaan lentokalaparvet liitelevät tummansininen meren pinnalla. Esimerkiksi yhtään laivaa emme ole kuuden merellä olopäivän aikana havainneet.

Kippari vaihtoi maanantaina generaattorin hihnan ja huomasi samalla, että hihnaa oikeassa tiukkuudessa pitävä pultti oli mennyt poikki. Onneksi on työkaluja, jolla pultin osa saatiin puolen tunnin rassauksen jälkeen pois ja taas kerran ns. miljoonalaatikko puolusti paikkaansa, kun sen aarteistosta löytyi sopiva pultti poikki menneen tilalle.

Aurinko laskee yleensä iltakuuden jälkeen ja nousevan kuun, selällään makaava sirppi antaa mukavaa valoa muuten sysipimeään iltaan ja yöhön.

Ei kommentteja: