torstai 16. kesäkuuta 2011

MERELLÄ 13.-15.6.2011 GALAPAGOS-MARQUESAS, RANSKAN POLYNESIA

Päivitysaika: 16.00 (GMT 23.00). Sijainti: 05 astetta 59,4'S, 115 astetta 20,5'W. Ilma aurinkoinen, tuuli SE 5-6m/s. Matkaa jäljellä Marquesasille 1412Nm (2615km).

Blogipäivitykset pitävät meitä jännityksessä joka kerran. Toistaiseksi yksikään ei ole hävinnyt bittitaivaaseen, vaan on ihan oikeasti välittynyt taivaalla olevien satelliittin kautta internettiin. Kyllä on ihmeellistä tämä nykytekniikka.

Maanantai oli hieno purjehduspäivä 10-11 m/s SE-tuuli kuljetti meitä. Sitten puolenyön aikaan tuuli loppui ja virisi uudelleen vasta tiistaiaamun sarastaessa. Ihan samanlainen ilmiö vaivasi seuraavinakin öinä, podimme jopa 10 tuntia tuulettomuutta. Siinä täydenkuun loisteessa oli vaan odoteltava, jospa tuulenhenki kävisi toimettomiin purjeisiin, jotka lonksuivat mainingin tahdissa. Aika turhauttavia öitä. Päivät eivät ole juurikaan olleet tuuliltaan parempia, ailahteleva vieno tuuli parhaimmillaan ehkä 5m/s. Matka on kuitenkin joutunut joka vuorokausi yli 100 mailia, mikä on oikein tyydyttävä vauhti näissä oloissa. Kaksi päivää on ollut melkoista purjeiden säätöä eikä hyvää asetusta ole tahtonut löytyä.

Mitään eikä ketään ole näkynyt kolmeen päivään. Ainoastaan lentokalaparvet liitelevät ja joku kala eksyy aina yön pimeydessä Seilinkin kannelle. Usein löydämme niitä päivänvalossa kovaksi koppuraksi kuivuneina. SeaMe sen paremmin kuin AIS:kaan eivät ole havainneet kauempanakaan kulkevaa liikennettä.

Tuore leipä on loppunut jo aikoja sitten. Anne leipoi sämpylöitä yhtenä päivänä ja kyllä ne lämpimät sämpylät niin herkullisilta maistuivatkin. Eilen illalla syötiin iltateellä viimeiset. Purkkisäilykkeistä on tehty erilaisia ruokia joka päivä, ellei olla saatu kalaa. Kyllä niistäkin ihan hyvää ja vaihtelevaa ruokaa saa, mutta Annea huolestuttaa ruuan rasvaprosentti. Tosin sen asian suhteen ei voi ruveta nirsoilemaan.

Tiistai 14.6. oli sen verran merkittävä päivä meille, että poksautimme piccolo-pullon kuohuviiniä. Oli kulunut tasan 2 vuotta siitä, kun jätimme Lauttasaaren ja Suomen maisemat. Noin 12.000Nm (22.200km) on takana purjehdusta, aika monta tuhatta maamailia autoiltuna ja lentomailejakin jokunen tuhat. Reissattu on niin kuin oli tarkoituskin. Onneksi on blogi, jossa asiat ovat 'muistissa'. Toinenkin juhlistuksen aihe oli samaan aikaan, kun saavutimme matkallisesti Galapagoksen ja Marquesasin puolivälin. Tästedes olemme sitten loppumatkalla Marquesasille, tosin pitkällä sellaisella.

Ei kommentteja: