lauantai 25. kesäkuuta 2011

MERELLÄ 22.-24.6.2011 GALAPAGOS-MARQUESAS, RANSKAN POLYNESIA

Päivitysaika: 15.00 (GMT 23.00). Sijainti: 09 astetta 14,4' , 133 astetta 07,3'W. Ilma aurinkoinen, tuuli SE 5-6m/s. Matkaa jäljellä Marquesasille 338Nm (626km).

Viime päivät ovat olleet hyvin keikuttavaa menoa. Mitään hommia ei ole hotsittanut tehdä, välillä lukeminenkin on ollut vaikeaa. Korkea ja sekava aallokko panee 20 tonnin Seilinkin keikkumaan ihan kummasti. Hyvän tuulen ansiosta matka on edennyt. Nyt juhannusaattona keikutus vähän tasaantui ja pääsimme nauttimaan kuohujuomalasilliset mitä mainioimmassa säässä. Mistään keskiyön auringosta täällä ei voi puhua, kun viimeistään iltakahdeksalta on säkkipimeää. Yksi niitä reissun poikkeavuuksia kotimaahan verrattuna, kun Suomessa kesäaikaan on aina niin valoisaa. Anne paistoi taas sämpylöitä, kun keli vähän parani. Teimme pikkusiivouksia ja pöytään vaihdettiin puhdas liina juhannusaaton kunniaksi. Mietimme, että viime juhannus vierähti New York Cityssä, edellinen Visbyssä ja sitä edellinen Viron Kihnussa. NYC:ssä ei juhannuksesta ollut tietoakaan, sen sijaan Visbyn periruotsalainen juhannus on jäänyt mieleen mukavana muistona samoin kuin Kihnu-saaren perinteinen juhla kansallispukuisine naisineen ja venekokkoineen. Tänä vuonna olemme näköjään merellä kaikki suomalaiset juhlat: pääsiäisen, vapun ja nyt juhannuksen. Jäävät nekin omina erikoisuuksinaan varmasti mieleen.

Onkeen kävi taas mahi-mahi ja söimme sen tällä kertaa skoonenperunoiden kera. Perunavarastomme pohja alkaa häämöttää. Se on niin hyvää perusruokaa, mistä saa tehtyä monenlaista. Tämän havaitsimme jo parikymmentä vuotta sitten Karhunkierroksella Kuusamossa. Kaikki muut olivat samaa mieltä perunoista, paitsi se, jonka repussa ne matkasivat.

Annelta lähti paikka hampaasta ihan ilman mitään ennakkoilmoitusta. Ei tarvinnut miettiä purukumipaikkausta, sillä Seilin matka-apteekista löytyi tilapäispaikka-ainetta, joka toimii väliaikaisratkaisuna. Sormituntumalla tehty paikkaus onnistui ja jälki on melkein ammattimaista; kaikki terävät kulmat on peitossa ja purentakin ihan OK. Saa sitten nähdä, mistä löydämme oikean hammaslääkärin.

Ihan oikea näköhavainto saatiin juhannusaattoaamuna klo 05.56 94-metrisestä lastialuksesta, Hatsukarista, joka sivuutti meidät perän puolelta 6,15 mailin etäisyydellä suuntaan 179 astetta ja nopeudella 11,2 solmua. Ensin SeaMe piippasi ja loput tiedot nähtiin AIS:sta, ennen kuin laiva pystyttiin näkemään omin silmin. Kahteen viikkoon ensimmäinen näköhavainto muusta liikenteestä.

OIKEIN M UKAVAA JUHANNUSTA KAIKILLE BLOGIMME LUKIJOILLE!

Ei kommentteja: