perjantai 19. kesäkuuta 2009

TALLINNA-DIRHAMI 14.6.2009

Todella makoisien yöunien jälkeen valmistauduimme seuraavalle etapille. Tuuli oli yön aikana kääntynyt ja irrottautuminen Piritalta ei ollutkaan yhtä helppoa kuin sinne saapuminen. Säätiedot oli kippari tarkistanut aamutuimaan ja ihan hyviä purjehduskelejä oli luvassa seuraavalle legille (SW-tuulia 8-10 m/s).


Ellida III miehistöineen Sindbadilta oli saapunut Piritalle edellisiltana kovassa vesisateessa. Nyt Maritta ja Eero vilkuttivat iloisesti meille toivotellen hyvää matkaa.


Tuuli yltyi koko ajan ja Paldiskin kohdalla aloimme pienentää purjeita tuulen ollessa puuskissa reilusti yli 20 m/s SW, kovimmillaan puuskat olivat 24 m/s. Seili oli elementissään, mutta vielä paikkaansa etsivät tavarat todellakin löysivät paikkansa niin kuin meille eräs sindbadilainen oli tiennyt kertoa pähkäillessämme tavaramäärän varastointia. Paikat kyllä löytyivät, mutta eivät ehkä ihan meidän mieleen.


Noin seitsemän tunnin kuoppaisen ja märän merimatkan jälkeen saavuimme Dirhamin satamaan ja kiinnityimme kalastajalaituriin. Edellisen kerran aisalaiturit oli hävitetty pois. Rantaan oli tullut pieni terassi, tosin vielä kelit eivät houkutelleet terassille. Käytimme ahkerasti paikalliskaupan tarjontaa hyväksemme ja teimme iltalenkin vajaan seitsemän kilometrin päässä olevaan lomakylään.


Huonoa keliä ja vastatuulta oli luvassa, joten päätimme viettää vielä yhden yön Dirhamissa ja käytimme ajan hyväksemme järjestelemällä venettä ja tekemällä muuta hyödyllistä.

Ari oli jo ennen lähtöä hankkinut erikoisvoimakkaan WLAN-antennin, jolla pystyy saavuttamaan langattomat verkot hankalissakin olosuhteissa. Dirhamin sataman langattoman verkon signaali on niin heikko, että satamakapteenin mukaan sitä ei yleensä onnistuta hyödyntämään veneissä. Meidän uuden GP2400-antennin ansiosta asiointi internetissä sujui kuin laajakaistalla konsanaan. Antennia ei ole kiinteästi asennettu, vaan se nostetaan satamassa kannelle ja sidotaan kiinni puomin päähän. Antenni toimii 360 astetta, joten sitä ei tarvitse erikseen suunnata ja toinen pää on yhdistetty suoraan läppärille.

3 kommenttia:

Jyrki Makkonen kirjoitti...

Hienolle matkalle ootte lähtenyt! Seurataan reissun edistymistä. Hauskaa Juhannusta.

Tuula kirjoitti...

Mukavaa ja turvallista matkaa - jäämme tyttöjen kanssa mielenkiinnolla seuraamaan mitä sieltä merten takaa löytyy.

Niin, ja hyvää juhannusta :)

Jiipee kirjoitti...

Hyvää juhannusta Jyväskylästä mökiltä, Pohojalaasilta...
Niin että heti luulot pois tyylisesti matkaan.... Ollaanpa yhteydessä
/Jiipee