keskiviikko 17. helmikuuta 2010

ST. KITTS, BASSETERRE 11.-14.2.2010

Meillä oli lyhyt siirtyminen Nevisiltä St. Kittsille ja ankkuroimme ensin Basseterren edustalle, kun emme olleet saaneet vahvistusta marinapaikastamme. Ari ja JiiPee lähtivät jollalla selvittämään tilannetta ja satamakapteenin assistentti näytti meille varatun paikan. Nostimme ankkurin ja suunnistimme mukavalta tuntuvaan kylkikiinnityspaikkaan. Saatuamme köydet hyvin kiinni itse satamakapteeni tuli paikalle ja kertoi, että hän on kapteeni ja assistentin olisi pitänyt puhua hänelle, koska tämä nimenomainen paikka oli varattu jollekin megajahdille. Samalla satamakapteeni pyysi meitä siirtymään toiseen paikkaan. Paahtavassa helteessä hikoillessa tällainen pyyntö ei ole miellyttävimmästä päästä, mutta toteltava on. Uusi paikkamme oli lyhyessä sormilaiturissa. Sinne löytyi joka köydelle ottaja ja avulias opastaja, jokaisella oma mielipide, miten köydet tulee laittaa. Aikamoinen hässäkkä ja taas ties monennetko hiet pinnassa saimme Seilin kunnollisesti kiinnitetyksi.

Vähää myöhemmin satamakapteeni tuli vilpittömästi kertomaan, että se megajahtipaikka oli varattu sittenkin Seilille. Jotenkin hän oli ymmärtänyt Seilin pituuden väärin.

Port Zantessa on sekä marina että risteilyalussatama ja aivan tuntumassa on tax free kauppa-alue. Kaikki palvelut siis ihan pienen kävelymatkan päässä. Marina ei ole suuren suuri, joten suihkut ja WC:t ovat lähellä ja ympärivuorokautinen vartiointi toimii.
Basseterren keskustassa on Lontoon Picadilly Circusta muistuttava kellotorni, paikka on nimeltään Circus. Talot ovat suhteellisen matalia ja puutaloissa on seinän pituiset parvekkeet. Suurin osa risteilyvieraista jää satama-alueen tax free kauppoihin. Katukuvassa on enimmäkseen paikallista väkeä. Tosin St. Kittsin saarta kiertää historiajuna, jonka matkat on yleensä loppuunmyyty risteilyvieraille. Näimme tämän junan useaan otteeseen kiertäessämme saarta.

St. Kittsillä on tulossa vaalit, sitä ei voinut olla huomaamatta. Jokaisella kylällä oli joku vahva ehdokas ainakin mainosten perusteella. Saarella on paljon vanhoja savupiippuja muistoina kukoistavasta sokeriruokoteollisuudesta. Kirkot muistuttavat englantilaisia harmaita kivikirkkoja. Täälläkin pitäisi olla tuhansia apinoita, emme nähneet niistä yhtäkään.

Viihdyimme St. Kittsillä kolme yötä, minkä jälkeen oli palattava lähtöruutuun eli Simpson Baylle, Sint Maartenille, koska vieraidemme Karibian-loma alkoi olla lopuillaan.
2 kommenttia:

Petteri kirjoitti...

En ymmärtänyt kahtaa ensimmäistä kappaletta. Seilihän on Megajahti.

Anu kirjoitti...

Heh Petu: ei se tainnut satamakapteenikan ymmärtää :P

-Anu