tiistai 12. heinäkuuta 2011

MERELLÄ 9.-11.7.2011 HIVA OA - TAHITI

Päivitysaika: 17.00 (GMT 02.30). Sijainti: 14 astetta 44,1'S , 146 astetta 06,2'W. Ilma aurinkoinen, tuuli SE 0-1 m/s. Matkaa jäljellä Tahitille 262Nm (485km).

Enää ei keikuta – nyt lillutaan tyynessä! Tuuli loppui lauantai-iltana ja sen jälkeen olemme kärsineet lähes tuulettomista vuorokausista. Arviomme tämän legin kestosta heittää häränpyllyä. Ensimmäiset vuorokaudet menivät yli 120 Nm vauhtia, viimeisten vuorokausien aikana olemme hädin tuskin ylittäneet 60 Nm vuorokausivauhdin. Hiva Oan ankkurilahdella toimineen erinomaisen internetin avulla tarkistimme sääennusteen ennen lähtöä. Ennuste on pitänyt hyvin paikkansa. Jonkinmoinen, vajaan solmun virta, kuljettaa meitä sentään oikeaan suuntaan. Olemme Tuamotu-atollien välisellä merialueella Manihi ja Tenukupara –atollien kohdalla. Loppumatkaahan tässä tehdään, kun puoliväli on jo kaukana takana.

Kippari yövuorossaan havaitsi lauantain aamuyön tunteina purjeveneen paapuurin puolella takana. Purjeet näkyivät koko päivän horisontissa, kunnes illan hämärtyessä katosivat. Muuta liikennettä ei ole näkynyt. Lentokalatkaan eivät tykkää liidellä tyynellä kelillä. Yövuoroja vaivaa yleensä sadekuurot, mutta nyt on ollut kaksi yötä täysin sateetonta.

Kalastusta on jatkettu vieheellä, joka oli kaupasta ostettu puolivalmis versio. Ari rakensi siitä oman mielensä mukaisen. Silloin, kun vielä tuuli, kala nappasi vieheeseen neljä kertaa, mutta pääsi irti. Johtopäätös: Vieheessä oli liian pieni koukku. Kalastus, niin kuin elämäkin, on kompromisseja. Vieheeseen oli vaihdettava isompi koukku, mutta sen uintiominaisuudet kärsivät. Viehettä on kyllä uitettu meressä, mutta eivät ne kalat kiinnostu apaattisesta saaliista, vauhtia pitäisi olla enemmän.

Ensimmäiset banaanit ovat alkaneet kypsyä, varsinkin Ari yrittää pysyä tahdissa ja on popsinut niitä ahkerasti. Banaanit ovat kooltaan pieniä, mutta maku on aromikas. Niitä syödään Seilissä aamupalalla, välipalaksi ja jälkiruuaksi. Seilin musiikkikokoelmaan ei taida kuulua biisiä 'Pistetään, pistetään banaania poskeen…'. Se sopisi nyt hyväksi taustamusiikiksi.

Seilissä on tehty sisäsiivous ja järjestelty vähän paikkoja sekä avotilan tiikkosien puhdistus on jatkunut. Nyt ei ole siinä mielessä olosuhteissa valittamista, kaikenlainen puuhastelu on hyvää ajankulua, kun melkein paikalleen jumittuneelle olotilalle ei voi mitään. Toivottavasti seuraavassa blogipäivityksessä voimme kertoa vähän paremmasta etenemisestä.

1 kommentti:

pirkko kirjoitti...

Teette marakatit yms. sukulaisemme kateellisiksi ruokavaliollanne... Kuullostaa "maakravulle" paljon turvallisemmalta tuo teidän nykyinen matkailunne, kipparintuolikin pysyy paikoillaan! Mutta kyllähän tuon turhautuneisuuden ymmärtää, jos paikallinen kalasaaliskin vaatisi vauhtia!

Turvallista matkan jatkoa
t. Pirkko