torstai 1. huhtikuuta 2010

PUERTO RICO - DOMINIKAANINEN TASAVALTA 14.-17.3.2010

Valmistelimme kaikessa rauhassa lähtöämme Puerto del Ray marinasta. Lähtiessämme puhalsi itätuuli 9m/s. Melkein heti päästyämme aavemmalle näimme valaan uivan meitä vastasuuntaan, kuitenkin sen verran kaukana, ettemme tälläkään kertaa saaneet siitä kuvaa.

Toisena päivänä saimme mahi mahin ja se jäikin sitten ainoaksi kalansaaliiksi tällä matkalla. Seuraavana yönä sää muuttui sateiseksi, mutta jo iltapäivällä aurinko paistoi iloisesti ja aallon korkeus oli kasvanut selvästi.Öisiä liikkujia koko matkalla oli eniten lastialuksia, jokunen risteilylaiva kuitenkin nähtiin kuten Sea Princess ja Norwegian Princess. Kahtena iltana auringon laskettua ilmestyi AISiin Beluga-niminen purjehtiva alus. Se kuitenkin hävisi näytöstä aina aamun valjetessa. Se vähän kummastutti. Toinen kummallisuus oli Sentry-niminen hinaaja perässään proomu. Hinaaja teki ihmeellisiä kuvioita merellä. Välillä ohitti meidät, välillä kääntyi 360 astetta tullen kohti meitä. Sitten hävisi näkyvistämme yöksi palaten taas horisonttiin aamun valjetessa. Meillä oli aikaa keksiä vaikka mitä teorioita tällaisista kulkijoista.

Kolmannen päivän aamuna puolipilvisessä säässä kiinnityimme Dominikaanisen tasavallan Ocean World Marinaan, joka ensi näkemältä oli laaja viihdekeskus vesipuistoineen ja kasinoineen. Ei ihan sellaista, mitä Dominikaanisesta ensiksi osaisi odottaa. Laiturialue oli laaja ja tilava, palvelu ystävällistä, veneitä tosi vähän. Useat viranomaiset tekivät tarkastuksen, ennen kuin keltainen lippu voitiin laskea.

Ei kommentteja: