tiistai 1. syyskuuta 2009

PORTOSIN-BAYONA 27.8.2009

Aamulla pilvet olivat laskeutuneet sumuksi merelle. Portosinissa vallitsi sakea sumu ja olimme jo vähällä jäädä vielä yhdeksi yöksi sinne. Parin tunnin kuluttua kuitenkin jostain alkoi pilkistää auringonvaloa ja sumu näytti vähän hälvenevän. Tuulta ei ollut nimeksikään. Päätimme lähteä eteenpäin uskoen ilman kirkastuvan.



Niin sitten kävikin pikkuhiljaa alkoi rannoilta erottua vuorien lomassa olevia pikkukyliä ja iltapäivän puolella paistoi aurinko kirkkaalta taivaalta. Ilma muuttui niin lämpimäksi, että Annella alkoi bikinikelit - vasta nyt!

Juuri päästyämme oikein nautiskelemaan kunnon kesäkeleistä (tosin ilman toivottua tuulta), moottorin lämmönilmaisin alkoi piipata ja lämmöt olivat huippulukemissa. Ei muuta kuin moottori äkkiä sammuksiin ja kippari konetilaan tutkimaan syytä. Nopeasti vika löytyi, yksi jäähdytysveden putki oli irronnut paikaltaan. Kaikki jäähdytysvedet olivat hetkessä valuneet pilssiin, ei ihme että moottorilämmöt nousivat. Ari sai vian korjatuksi ja lisätyksi uudet jäähdytysvedet glykolilla sakeutettuna. Koko hommaan meni ehkä vartti. Jatkoimme taas tyytyväisinä matkaa silmäillen vähän väliä moottorin lämpömittaria.



Olemme kulkeneet lähellä Espanjan rannikkoa La Coruñasta lähtien. Maisema on vuoristoista ja pikkukyliä on tiuhaan vuorten juurella. Atlantin mainingit lyövät voimalla karikkoisen rosoisiin rantoihin jättäen ilmaan vesipisarapilven.

Noin 50 merimailin jälkeen edessämme oli vähän isompi kaupunki, Bayona. Vierassataman laituripaikkaan meidät ohjasi kumiveneellä vastaan tullut kohtelias satamatoimihenkilö.

Ei kommentteja: