perjantai 4. syyskuuta 2009

PÓVOA DE VARZIM-LEIXÕES 2.9.2009

Valmistelimme kaikessa rauhassa lähtöä Póvoasta, koska edessämme oli lyhyt merimatka. Lähtiessämme aurinko paistoi taas pilvettömältä taivaalta. Valitettavasti purjetuulta ei ollut nimeksikään. Kalastusmerkkien väistely oli haastavinta koko matkalla.

Vajaan kolmen tunnin kuluttua olimme Leixõessa, Porton satamassa. Kiinnitimme Seilin vastaanottolaituriin ja lähdimme tavoittelemaan marinan henkilökuntaa. Oli kuitenkin siestan aika, joten marinatoimisto oli kiinni.



Merimatka oli tehnyt tehtävänsä ja nälkä kurni vatsassa. Marina-alueen ravintola tarjosi lääkkeen tähän vaivaan. Hyvän lääkkeen tarjosikin, söimme suussa sulavat paistetut sardiinifileet. Täällä ei niin ala-arvoista ravintolaa olekaan, missä ruoka tarjoiltaisiin paljaalle pöydälle. Jos ruoka tilataan, pöydälle laitetaan valkoinen kangasliina ja kun tarjoiluhenkilökunta on luonnostaan kohteliasta, ei asiakkaalla ole valittamista.



Nauttiessamme lounasta korkealla terassilla näimme, että marinan henkilökunta oli palannut siestaltaan, koska olivat koputtelemassa Seilin kylkiin. Söimme ruuan rauhassa loppuun ja menimme marinatoimistoon ilmoittautumaan kaikkine dokumentteinemme.

Naapurinamme vastaanottolaiturin tuntumassa oli prahalainen ketsi, jonka miehistö on ollut odottelulounaalla jo tovin - ainakin aluksen kunnosta päätellen.


Ei kommentteja: