perjantai 4. syyskuuta 2009

LEIXÕES 2.9.-3.9.2009

Porto oli siis tosi lähellä Leixõesta ja marinasta tarvitsi vain kävellä sillan yli metroasemalle, josta reilulla eurolla olisi päässyt Portoon.



Tarkoituksemme oli olla vain yksi yö Leixõessa. Yritimme kuitenkin kävellä siellä täällä nähdäksemme jotakin ja saadaksemme jonkinlaisen kuvan paikasta. Ranta- ja lomaelämä näytti olevan täälläkin vilkasta. Tyypillinen rantabulevardi johti lopulta majakalle. Paljon rantabulevardin varrella olevia loma-asuntoja oli joko myytävänä tai vuokrattavana. Huonot ajat taitavat näkyä myös täällä.



Ari näki ikävän onnettomuuden rantabulevardilla, kun moottoripyörä ajoi suojatien eteen pysähtyneen auton perään. Vaikka vauhtia ei ollut paljon, lensivät moottoripyörän kuljettaja ja kyydissä ollut pää edellä ohjaustangon yli, lopuksi vielä pyörä kaatui kuljettajan päälle. Kyydissä ollut taisi selvitä pelkällä säikähdyksellä siltä ainakin näytti, kuljettaja sen sijaan makasi liikkumatta. Ambulanssin tulo tuntui kestävän ikuisuuksia, vaikka olimme nähneet ambulanssiaseman aika lähellä. Lopulta ambulanssi saapui ja hoitajat tekivät tarpeelliset toimet, ennen kuin potilas nostettiin autoon.



Satama-alueen portilla huomasimme komean tekstin (Atlantin purjehtijoiden klubi), jonka edessä meidän oli pakko kaivaa repusta jalusta ja ottaa kuva itsestämme.


Ei kommentteja: