perjantai 28. elokuuta 2009

CAMARIÑAS-PORTOSIN 25.8.2009

Tiedossa oli suhteellisen lyhyt merimatka eikä lähdön kanssa ollut kiirettä. Irrottauduttuamme laiturista kurvasimme vielä s/y Atmospherelle toivottamaan hyvät huomenet ja antamaan 1,5 vuorokauden internettunnukset.



Aurinko paistoi koko matkan täydeltä terältä, mutta ilma oli jotenkin viileä. Tuuli oli heikkoa, mutta valtameren mainingit olivat korkeita. Ensimmäiset pari tuntia ajoimme koneella rinnakkain samanaikaisesti lähteneen ruotsalaisveneen kanssa.



Maisemat ovat koko ajan vuoristoisia ja rannat rosoisia, mihin korkeat mainingit lyövät. Vesi ei ole enää niin musteensinistä kuin Biskajalla, mutta puhtaan kirkasta ja sinistä.

Matkalla ohitimme Finisterren niemen, joka on Espanjan läntisin kohta ja nimi juontuukin siitä, että ennen vanhaan luultiin maan loppuvan tähän kohtaan. Merellä teimme omasta mielestämme kaksi erillistä haihavaintoa. Näimme vain kolmiomaiset selkäevät ja kulmikkaan uintityylin. Varmemmat havainnot sen sijaan näimme tuntia ennen saapumistamme Portosiniin. Delfiiniparvi tuli saattelemaan meitä satamaan. Tällä kertaa delfiinit olivat tuplakokoisia ja tummemman värisiä kuin Biskajalla.



Kahdeksan tuntia mainingeilla ja kiinnittyminen rauhalliseen Portosinin satamaan.

Ei kommentteja: