lauantai 8. elokuuta 2009

BRIGHTON-PORTSMOUTH 6.8.2009


Lähtöaamuna Brightonissa paistoi aurinko lämpimästi pilvettömältä taivaalta. Sääennusteet olivat luvanneet heikkoa (tosin myötäistä) tuulta aluksi, mutta loppupäiväksi hieman voimistuvaa tuulta ja sadetta. Mikäs on purjehtiessa kauniissa säässä turkoosinsinisellä merellä, kun myötävirtakin vielä avittaa etenemisessä. Brightonin edustalla oli paljon kalanpyydysmerkkejä, joita tarkkailimme silmä kovana.

Maata oli tällä legillä näkyvissä koko ajan ja varmaan siitä johtuen vapaa-ajan kalastajien moottoriveneitä oli merellä enemmän kuin aiemmin. Niiden liikkeet ovat joskus arvaamattomia ja niiden suhteen oli oltava tarkkana.

Kauniin sään ilo oli lyhytaikainen, sääennusteet alkoivat tällä kertaa pitää paikkansa vähän liiankin hyvin. Taivas alkoi pilvistyä ja tuuli yltyä reipaaksi. Toki tuollainen tuuli olisi kyllä sopinut meille, mutta se alkoi kääntyä vastaiseksi. Samaan aikaan taivas muuttui tasaisen harmaaksi ja sade muuttui tihkusta kunnon kastelevaksi sateeksi. Loppumatka sujui sateisissa merkeissä.




Portsmouthin maamerkki Spinnaker-tower kauko-objektiivilla sateen läpi kuvattuna.



Legendaarinen Tony Bullimore saapui Portsmouthiin yhtä aikaa kanssamme 102 jalkaisella katamaraanillaan Spirit of Antigua.

Portsmouthin edustalla on poijut, jotka huomiovärin ja valon lisäksi soivat kuin kirkon kellot antaen sumun sattuessa omat kilkatusmerkkinsä. Ilmeisesti sumu vaivaa usein ja äänihavainnot ovat ainoita reitinmäärittäjiä (siis olivat joskus ennenvanhaan).



Saapuessamme Portsmouthiin meriliikenne oli tosi vilkasta; oli SuperCatteja, autolauttoja ja Hovercrafteja, jotka kulkivat vauhdikkaasti salmessa. Tässä Solentin salmessa on huviveneille tarkat säännöt omine kulkukaistoineen ja voimakkaat virtaukset tuovat oman mausteensa Portsmouthin lähestymiseen.



Määränpäänämme oli Haslar Marina Gosportissa, jonne saavuimme vettä valuvina. Ystävällinen satamakapteeni sattui paikalle sähköautollaan. Emme olleet tavoittaneet häntä VHF:llä useista yrityksistä huolimatta. Vieraslaiturista löytyi Seilille paikka ja satamakapteeni tarjosi sähköautolla meille kyydin satamatoimistoon.

Ei kommentteja: