tiistai 23. kesäkuuta 2009

VISBY-BORGHOLM (ÖÖLANTI) 22.6.2009


Näytä Nimetön suuremmalla kartalla

Alkukesän aamuina on helppo herätä, kun on valoisaa. Nytkin meillä oli herätys klo 04.00 ja aamupalan jälkeen irrottauduimme klo 04.50 Visbyn suhteellisen ahtaasta satama-altaasta, kun edellisen päivän aikana oli veneitä alkanut saapua sankoin joukoin ilmojen vähän parantuessa.

Samaan aikaan samalle etapille oli lähdössä s/y Triton (Jukka ja Olli vaimoineen), jonka kanssa pidimme VHF-yhteyttä pitkin matkaa.

Heti lähdössä voimme aavistella, että tulossa oli hieno kesäpäivä ilman tuulenvirettäkään. Siinä saivat MUSTOt jäädä naulaan roikkumaan ja purjeetkin jäivät suhteellisen toimettomiksi tuulen ollessa 1-3 m/s. Ensimmäinen sortsikelipäivä merellä - nyt on kesä!


Öölanti on hyvin lähellä Ruotsin mannerta ja reittimme kulki saaren ja mannermaan välistä kapeaa salmea pitkin, jossa ikäväksemme näimme runsaasti sinilevää koko matkan Öölannin pohjoiskärjestä lähtien. Vedet ovat vielä suhteellisen kylmät, joten vain kuvitella voi, miltä ne näyttävät esim. elokuussa.


Työasiat eivät ihan hevin unohdu Annen mielestä, kun aina näköjään veneillessä tulee vastaan töistä tuttuja firmoja ja paikkakuntia, nytkin Mönsteråsin tehdaskompleksi näkyi kaukaisena mantereen puolella.

Noin kolmentoista tunnin ja 77 merimailin jälkeen saavuimme Borgholmin vierassatamaan, joka suorastaan ammotti tyhjyyttään. Sama tyhjyys tuntui vallitsevan kaupungin keskustan kävelykadulla. Ihmettelimme suurien terassien määrää ja ihmisten vähyyttä - ehkä täälläkin sesonki oli vasta tuloillaan.

Ei kommentteja: